Sabtu, 3 Oktober 2009

Cara Mengurangkan Lemak Daging atau Ayam

| Sabtu, 3 Oktober 2009
Anda yang sukakan makanan berasaskan daging tentu tertanya-tanya, ada tak sebarang petua untuk mengurangkan lemak daging atau ayam tu sendiri. Bagi yang sering menitikberatkan penjagaan kesihatan, aspek ini tentunya diambilkira, kan? Lebih-lebih lagi semasa musim perayaan ni, hidangan daging atau ayam sentiasa menjadi menu utama bagi kebanyakan keluarga. Fuhh...

Sehubungan itu, memang terdapat satu cara untuk mengurangkan lemak pada daging atau ayam. Anda ikutlah langkah-langkah berikut.

1. Cuci daging atau ayam dahulu agar bersih.

2. Perapkan daging atau ayam tadi dengan tepung gandum.


daging ayam yang diperap dengan tepung gandum

Daging ayam yang diperap dengan tepung gandum



3. Biarkannya terperap dalam tempoh 30 minit ke 1 jam.

4. Kemudian, barulah anda boleh memasak daging tersebut mengikut resipi masing-masing.

Ini kerana, lemak daging tersebut memang akan berkurang semasa anda memasaknya. :)


Selamat Mencuba yer!

Related Posts

Tiada ulasan:

Catat Ulasan